top of page

Wat een industriële stofafscheider ook voor uw bedrijf kan betekenen

Bijgewerkt op: 6 feb.

Een industriële stofafscheider houdt zich bezig met het scheiden of verzamelen van vaste gedispergeerde deeltjes die in de lucht reizen, waardoor de kwaliteit van de lucht die in industriële processen wordt gebruikt, wordt verbeterd voordat ze weer in het milieu terechtkomen.


De belangrijkste doelstellingen waarvoor verontreinigende stoffen moeten worden opgevangen door een plaatselijk extractiesysteem zijn: de gezondheid van werknemers beschermen, voldoen aan milieuregels met betrekking tot luchtverontreiniging en verstoring van de gemeenschap voorkomen.


Wat is een industriële stofafscheider?

Het is een industrieel stofopvangsysteem of apparaat dat wordt gebruikt om de lucht in een ruimte te zuiveren zodat deze vrij is van onzuiverheden.


indindustriële stofafscheider


Wat is industrieel stof?

Voor de industrie is stof een altijd aanwezig probleem. Of je nu vliegtuigvleugels, autobumpers, tennisrackets of meubels maakt, de kans is groot dat je veel stof zult zien. Maar het onzichtbare fijnstof is nog veel gevaarlijker.

Industriële stofafscheider in de metaal

Industriële stoffilters

Als u geen controle hebt over het stof dat veel activiteiten van de machines overgeven, heeft u een risicofactor in de branche die het bedrijf en de uitgevoerde operaties, evenals de werknemers binnen het bedrijf, kan schaden.


Als je het stof onder controle hebt, worden de problemen verminderd en heb je een correct mechanisme, zoiets als wanneer je je lichaam hydrateert, het werkt correct, en iets soortgelijks gebeurt wanneer je niet de juiste controle hebt in de bedrijfsvoering.


Gerelateerde artikelen voor industriële stofbestrijding


Wat is stof?

De term 'stof' heeft geen exacte wetenschappelijke betekenis, maar wordt meestal gedefinieerd als een vaste stof die is gereduceerd tot een massa fijne deeltjes. De grootte van de deeltjes is net zo belangrijk als de aard van het stof om vast te stellen of het gevaarlijk is. Over het algemeen zijn de gevaarlijkste stofsoorten die met zeer kleine deeltjes die niet met het blote oog zichtbaar zijn, zoals het geval is bij fijn stof. Dit soort deeltjes zijn klein genoeg om te worden ingeademd, maar tegelijkertijd groot genoeg om vast te zitten in het longweefsel en niet uit te ademen. En vormen daarmee een groot gevaar vormen voor het leven van werknemers.industriële luchtreinigers

Hoe industrieel stof te reinigen

De beste manier om industrieel stof te verwijderen, is door te voorkomen dat het wordt gegenereerd. Daarom wijzen we graag op u enkele optimalisaties om minder industrieel stof te produceren.

  • Reductie door plaatsing / gebruik van specifieke bronafzuiging

  • Reductie van cementstof afkomstig van vloer

  • Reductie van stof door reiniging van vloeren middels handmatige en elektromechanische apparatuur. Denk hierbij aan actief stofzuigen maar nog liever schrobben van vloeren met een schrobmachine voorzien van dustbinder. Veeg zo min mogelijk!!!


Deze laatste traditionele reinigingsprocedures zijn echter niet onfeilbaar. Immers het zijn mensen die deze bewerkingen moeten doen. Ze verstoren uw bedrijfsprocessen en zijn zeer kostbaar. Industriële luchtreinigers welke het stof dat rondzweefd in de lucht uit de lucht filteren werken zelfstandig 24/7; zorgen nauwelijks tot niet voor procesverstoringen (hooguit bij het wisselen van filters) en werken zeer doeltreffend.


Hoe kiest u de beste industriële luchtreiniger

80 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page