top of page

Industriële luchtreiniging voor een veilige, schone en gezonde werkplek.

Professionele luchtreinigers ontwikkeld voor toepassing in de industrie en logistiek

Misschien wilt u uw medewerkers beschermen tegen schadelijke stofdeeltjes. Bent u op zoek naar een oplossing om te besparen op schoonmaakkosten. Wilt u duurzaam ondernemen of juist voldoen aan wettelijke voorschriften. 


Binnen de logistiek en industrie komen veel (gevaarlijke) stofdeeltjes voor. Denk aan lasrook en silica, maar ook houtstof, kartonstof en meelstof. Lokale afzuiging is vaak onvoldoende om het inademen van stofdeeltjes en ook het neerslaan van deze stoffen goed tegen te gaan, met extra personeels-, onderhouds- en schoonmaakkosten tot gevolg. En met ventileren van ‘frisse lucht’ kunt u juist schadelijke stoffen naar binnen halen en gooit u veel kostbare energie naar buiten. 

 

Industriële luchtzuivering beschermt niet alleen uw medewerkers, maar ook uw machines en producten. Het zorgt voor minder ziekteverzuim, lagere onderhoudskosten en bespaart in uw energiekosten.

Maar wat is dan de juiste oplossing voor uw bedrijf? Wij helpen u graag. CleanAirNederland.com heeft luchtreinigers en stofbindingsoplossingen voor bijna iedere situatie.

Maar wat is de beste industriële luchtreiniger?

Iedere bedrijfstak kent zijn eigen problematiek en uitdagingen aangaande inpandige vervuiling. Dit in de metaal industrie, houtindustrie, verpakkingsindustrielogistiek of bijvoorbeeld leisure. In de bedrijfshal van uw garage of schadeherstel-  of recyclingbedrijf.  productieruimte, het logistiek centrum van uw webwinkel of op kantoor.
 
CleanAirNederland.com levert, installeert en onderhoudt professionele, industriële luchtreinigers van de merken NJORD CleanAir, StaticAir en Greentech PureAir welke allemaal de binnenlucht reinigen maar met grote onderlinge verschillen. Ook weten we dat we niet altijd de oplossing kunnen bieden welke u nodig heeft. Wat wij u dan ook gewoon vertellen. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste oplossing. Verdere tips vindt u via onderstaande link.

Hoe kiest u de beste industriële luchtreiniger
Hoe kiest u de beste industriële luchtzuiveraar
Njord industriële luchtreinigers

Njord industriële luchtreinigers voor het afvangen van stof, fijnstof, bacteriën, pollen.....

xp2-iluchtreinigers

De industriële luchtreinigers van NJORD zijn vooral gericht op het afvangen van vervuilende, gezondheid en kwaliteit bedreigende deeltjes in de lucht. Luchtreinigers met een grote capaciteit, ontwikkeld voor toepassing in industrie en logistiek. Maar met unieke eigenschappen:

Zeer hoge capaciteit (CADR)

Hoe groter de ruimte en de mate van vervuiling hoe belangrijker het is om een machine te kiezen met een bijpassende capaciteit. Een juiste combinatie van luchtstroom (m3/h), scheidingscapaciteit en filtercapaciteit. 

CADR (m3/h) = scheidingsgraad (%) x luchtstroom (m3/h)

De Njord luchtreinigers zijn uitgerust met grote luchtinlaten (49 x 77 cm). allen voorzien van tweetrapsfiltering. Dit betekent dat alle luchtinlaten van onze luchtreinigers kunnen worden uitgerust met dubbele filters voor ultieme flexibiliteit en uiterst efficiënte luchtzuivering, ongeacht wat uw luchtzuiveringsbehoeften zijn. Het eerste filter in elke luchtinlaat is ontworpen om zoveel mogelijk stof eruit te filteren, vooral de grotere deeltjes. Het tweede filter vangt de allerkleinste deeltjes op die het grootste risico voor mensen vormen. Njord kent afhankelijk van de toegepaste unit 2 of 4 filterinlaten. Deze inlets zijn gemaximaliseerd en daarmee is de afvangcapaciteit en levensduur veel groter dan bij het gebruik van standaard filters. De gecertificeerde kwaliteitsfilters garanderen de scheidingsefficiëntie in de loop van de tijd. De keuze van het filtertype en de filtercombinatie wordt afgestemd op de specifieke behoeften van u als klant. Uit te breiden met Ionisatie, UVC en aPCO technologie

NJORD Filters info

Wij bieden alle soorten filters aan tot filtercategorie HEPA 14. Al onze filters zijn gecertificeerd volgens ISO 16890 of EN 1822 en zijn Made in Zweden.

Maximaal filteroppervlak voorzien van tweetraps ISO-gecertificeerde filtering

Beperkte afmetingen en laag gewicht

Of de unit nu moet hangen aan het plafond, aan de muur of moet staan op vloer....  De grootte van een unit bepaald samen met het gewicht de plaatsingsmogelijkheden. (dakbelasting, sprinklers) De grootste en meest krachtige Njord luchtreiniger weegt slechts 55 kg en meet slechts 95 x 95 x 55 cm, waardoor kostbare aanpassingen aan sprinklerinstallaties niet nodig zijn. 

Njord-XP-4 industriële luchtreiniger

De units werken op basis van recirculatie. We gebruiken dus geen buitenlucht, want zuurstof, CO2 en de afvang van giftige gassen heeft u vast al goed geregeld. Dit bespaart u energie. Ook werkt de onderhoudsvrije EC-motor zonder slipverliezen en verbruikt daardoor aanzienlijk minder stroom dan conventionele AC-motoren welke nog vaak toegepast worden in HVAC systemen. 

motor Njord luchtreiniger

Energiezuinig

Njord Constant Air Flow™

Een unieke techniek welke zorgt voor een constante luchtstroom ook bij een voller gerakend filter. Alleen dan blijft de luchtkwaliteit over tijd gewaarborgd. 

Constante monitoring 

Njord Connect™

Bedien, bestuur en programmeer draadloos via WiFi of Bluetooth. Met onze draadloze en robuuste mesh-technologie is het even gemakkelijk om één unit , een groep apparaten of alle luchtreinigers te bedienen. Eenvoudig vanaf uw telefoon of tablet.  
Doordat we gebruik maken van Bluetooth is toegang tot het bedrijfsnetwerk niet noodzakelijk. 

Eenvoudige bediening van de luchtreiniger via app
bluetooth logo

De automatische alarmfunctie vertelt u wanneer het tijd is om het filter te vervangen, waardoor een optimale luchtstroom en scheidingsefficiëntie in de loop van de tijd worden gegarandeerd.

Energie besparen door recirculatie

Doordat onze NJORD apparaten de lucht recirculeren en schoon in de ruimte weer uitblazen, wordt de aanwezige lucht sterk vermengt en ontstaat er een homogene temperatuur waardoor u energiekosten kunt besparen aangezien er niet extra verwarmd of gekoeld hoeft te worden. De units zijn aanvullend op bronafzuiging en andere vormen van luchtverversing. Ze werken op basis van recirculatie of stofbinding en kennen daarmee geen emissienadelen.

Ontwerp en productie in Zweden

Voor totale productiecontrole, de hoogste productkwaliteit en volledige flexibiliteit produceren wij onze luchtreinigers in Zweden, met de hulp van HANZA in Svanskog.

Bekijk onze film vanuit de fabriek   

Het assortiment Njord luchtreinigers

Njord kent een oplossing voor iedere situatie. Of de unit nu moet hangen aan het plafond, aan de muur of moet staan op vloer.... De keuze van het filtertype en de filtercombinatie wordt afgestemd op de specifieke behoeften van u als klant. Uit te breiden met Ionisatie, UVC en aPCO technologie. Klik op de afbeelding voor meer product specifieke informatie.

BEHOEFTE AAN  EEN ADVIES OVER LUCHTREINIGING (OP LOCATIE)?
Geheel vrijblijvend en 100% kosteloos. Samen de mogelijkheden bespreken.

Static Air aircleaners

StaticAir Industriële luchtzuivering; geruisloos, duurzaam, energiezuinig en effectief

De systemen van StaticAir zijn zeer duurzaam en energiezuinig. Doordat ze geen bewegende delen hebben werken ze volledig geluidsarm. In tegenstelling tot andere oplossingen maken ze geen gebruik van filters maar van ‘aantrekking’.  De Static Air oplossing is vooral gericht op gezondheid en minder op het afvangen van stofdeeltjes middels filtering.