top of page
Dylos air quality monitor

Luchtkwaliteitsmeting

Wilt u uw bezoekers, werknemers of patiënten ook de best mogelijke luchtkwaliteit bieden?

Vraag dan direct een luchtkwaliteits meting aan. Want meten = weten toch?!

 

Afhankelijk van uw wensen hanteren we hiervoor een fijnstofmeter of wellicht is een uitgebreid werkplekonderzoek met luchtmonstername meer hetgeen u zoekt. 

Wij kunnen dit verzorgen of brengen u hiervoor graag in contact met een gespecialiseerd bureau. 

CleanAirNederland.com
info@cleanairnederland.com

of bel met +31 416 229028

Meet en weet zelf hoe schoon de lucht is

Zoek je een draagbare of remote deeltjesteller om je cleanroom te testen of een die meer de algemene luchtkwaliteit meet. 

Voor iedere situatie bestaat er een oplossing. De beste methode is de grafimetrische methode maar deze kent ook het nadeel dat je niet kunt monitoren. Als ook dat kleinere deeltjes minder gewicht effect geven.

 

Een alternatieve en veel goedkopere methode om fijnstof te meten is het aantal fijnstofdeeltjes te bepalen in plaats van het gewicht van het totaal aantal deeltjes. Hoe kleiner de deeltjes des te minder deze bijdragen aan het totale gewicht, terwijl de deeltjes schadelijker zijn naarmate ze kleiner zijn. Om die reden is het dan ook beter om het aantal deeltjes te tellen. 

Op internet worden diverse goedkope (<€300) luchtkwaliteitsmeters aangeboden die beweren fijnstof (PM2,5/PM10) te meten. Dit zijn meestal 'multimeters' die naast fijnstof ook temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en soms vluchtige organische stoffen (VOS) meten. Deze meters vallen wat ons betreft in de categorie 'gadgets' en geven zeker wat de fijnstofconcentratie betreft géén betrouwbare waarden.

 

Om nauwkeurig fijnstof te meten heb je een hoogwaardige laser en detector nodig én een uitgekiende luchtstroom om zo nauwkeurig mogelijk de hoeveelheid fijnstof deeltjes per kubieke meter (m3) te meten. Met behulp van een zogenaamde deeltjesteller telt u met behulp van een laser zéér nauwkeurig het aantal fijnstofdeeltjes. Een groot voordeel van deze methode is dat je de metingen 'real-time' kunt uitvoeren. Daarbij bestaan er dure, maar zeer precieze deeltjestellers (bijv. DustTrak) welke kosten tussen € 3.000 - € 10.000. en voordeligere alternatieven welke iets minder precies zijn maar nauwelijks afwijken van de meer kostbare modellen. 

Fijnstof meten met een Dylos fijnstofmeter / deeltjesteller

Dylos is de eerste producent die een hoogwaardige, betrouwbare, betaalbare én gebruiksvriendelijke fijnstofmeter ('deeltjesteller') heeft ontwikkeld met een dubbel meetbereik voor PM2,5 en PM10 (Dylos DC1700-PM)

Deze fijnstofmeters zijn koop via www.fijnstofmeter.com

bottom of page