top of page

Effectieve luchtzuivering zorgt voor een gezonde werkomgeving, een soepel proces en lagere kosten.  

Voordelen luchtzuvering op de werkplek

Schone lucht beschermt mensen, houdt gebouwen, producten en goederen schoon

Effectieve luchtzuivering verlaagt uw kosten voor ziekteverzuim, machineonderhoud, verwarming en schoonmaak. Schone lucht beschermt mensen, houdt gebouwen, producten en goederen schoon en creëert een optimale omgeving voor machines, apparatuur en gevoelige processen. Het zorgt voor een gezonde werkomgeving, een soepel proces en lagere kosten. 

Met schone en gezonde lucht wordt het risico op besmetting door in de lucht verspreide bacteriën en virussen tot wel 90% verminderd en wordt het risico op het ontwikkelen van aan luchtverontreiniging gerelateerde gezondheidsproblemen geminimaliseerd. Dit resulteert in gezondere medewerkers en een vermindering van het kortdurend ziekteverzuim tot wel 20%. Schone en stofvrije binnenlucht beschermt ook machines, apparatuur en automatiseringsoplossingen, wat resulteert in minder operationele storingen en lagere onderhouds- en servicekosten. 

Schone lucht vermindert ook de behoefte aan reiniging met 30-50% en leidt tot minder verspilling door goederen die niet vervuild zijn met stof. Dankzij een betere luchtcirculatie met plafondgemonteerde luchtreinigers kan aanzienlijk worden bespaard op de verwarmingskosten van het pand, aangezien de behoefte aan verwarming tot 25% wordt verminderd.

Werkelijke kosten slechte luchtkwaliteit zijn veel hoger dan geraamd

De kosten gemoeid met stof, fijnstof en andere luchtverontreinigingen op de werkplek gaan veel verder dan de directe ziektekosten, hogere onderhoudskosten, meer schoonmaakkosten, boetes of energie. 

kosten slechte luchtkwaliteit
Besparen

Er verzamelt zich minder vuil en stof op bijvoorbeeld machines, voorraden, stellingen, spanten en andere kostbare apparatuur boven vloerniveau. Wat resulteert in 30 - 50% minder schoonmaak en dus in  schoonmaakkosten. 

Besparen.

Tot 20% minder ziekteverzuim

Teveel aerosolen en fijnstof in de lucht maakt dat mensen ziek worden. Schone (gezonde) lucht verhindert de verspreiding van infecties, houdt het personeel vitaal en gezond. En vermindert de risico's van lang- en kortdurend ziekteverzuim. 
Maar daarmee ook voor minder kosten voor inhuur, extra overwerkvergoeding, minder risico op fouten en nog veel meer........

Besparen

Tot 20% minder afvalkosten en afschrijvingen

Opgeslagen goederen en producten worden niet zo stoffig dat ze afgeschreven en weggegooid moeten worden. U bespaart 3 keer.

  • Minder arbeidskosten 

  • Minder afschrijvingen

  • Minder afvalkosten

Besparen

Tot 30% minder noodzaak voor machineonderhoud

Met schone lucht wordt een optimale omgeving gecreëerd voor machines, transportmiddelen en bijbehorende besturingsapparatuur. Wat resulteert in minder storingen en onderhoudskosten. U bespaart niet alleen hier in maar ook verlaagd u de operationele risico's.

Besparen

Tot 25% minder energiekosten

Doordat de lucht actief door onze Njord filterunits gezogen wordt blijft deze in beweging en vermengt deze zich. Er ontstaat een meer homogene temperatuur en daarmee verlaagd u de kosten voor wat betreft verwarming en ook koeling. 

Door het toevoegen van UV-CaPCO Technologie of ionisatie aan de units bieden we daarnaast een antwoord op geuren, virussen, bacteriën en schimmels.

Hoe kunnen wij u helpen?

Bij CleanAirNederland.com willen we organisaties helpen de kwaliteit van de binnenlucht niet verbeteren en te borgen. Wij geloven erin dat schone en gezonde binnenlucht een substantieel recht is voor iedereen. Middels onze industriële luchtzuiveringsunits en dustbinder creëren we een gezonde leef- en werkomgeving. Dit alles op basis van de nieuwste technieken. Effectief en duurzaam.

 

Om u de kwaliteit van onze producten te garanderen bieden wij een uitstekende servicedienst. Hiermee verlengen we de levensduur van de apparatuur en ontzorgen wij u met complete luchtreiniging.

Meer weten?
Voor advies neemt u gemakkelijk contact met ons op. In onze andere blogs leest u nog veel meer over luchtreiniging.

luchtzuivering voor industrie en logistiek

Wilt u meer weten onze luchtzuiveringsoplossingen en over ons?

Praten over de mogelijkheden of meer informatie?

Wij helpen u graag verder op weg.

bottom of page