top of page

Hier hebben we enkele van de meest gestelde vragen over onze luchtzuiveringsoplossingen verzameld.

Meest gestelde vragen (en antwoorden) over industriële luchtreiniging

FAQ

Hoe meet je de luchtkwaliteit? We meten lucht met een deeltjesteller die het aantal deeltjes in de lucht aangeeft, tot in de kleinste en meest schadelijke deeltjes voor de mens (PM1) waar we materie als bacteriën, virussen en allergenen vinden. De deeltjesteller meet net zoveel lucht als een mens binnen een minuut inademt. Lees hier meer over deeltjes!

Wat betekent CADR? Clean Air Delivery Rate, CADR, is de industriestandaard voor het meten van verbeteringen in de luchtkwaliteit en het beschrijven van de luchtstroom en filterefficiëntie van een luchtreiniger. CADR = Het product van hoeveel lucht de luchtreiniger per uur behandelt en welk deel van de totale deeltjes in de loop van de tijd in het filter wordt opgevangen. Het is belangrijk om dit concept te kennen bij het vergelijken van luchtreinigers. Meer informatie tref je aan op https://www.cleanairnederland.com/besteindustri%C3%ABleluchtreiniger

Welke (fijn)stofdeeltjes vangen jullie af? Onze luchtreinigers vangen alle soorten deeltjes op, in alle maten: PM10: Pollen, fijnstof en grotere organische deeltjes etc. PM2.5: Schimmelsporen, bacteriën, as- en huisstofmijtallergenen etc. PM1: Virussen, bacteriën, rook en verbranding deeltjes enz.

Welke sectoren beleveren jullie? Onze flexibele, industriële luchtzuiveringssystemen zijn geconfigureerd voor alle soorten binnenomgevingen waar er problemen zijn met stof en deeltjes. We werken bijvoorbeeld samen met bedrijven die zich bezighouden met opslag en logistiek, werkplaatsen en industriële processen, en recycling en afvalbeheer, evenals gevoelige omgevingen zoals gezondheidszorg en ook kantoren, winkels, hotels, openbare ruimtes en scholen. We creëren schone en gezonde binnenomgevingen die mensen, producten, machines en processen beschermen, ongeacht de sector of specifieke behoeften.

Wat voor typen filters gebruiken jullie? Onze filters zijn gemaakt in Zweden en zijn gecertificeerde kwaliteitsfilters die de scheidingsefficiëntie in de loop van de tijd garanderen. We kiezen filters op basis van de specifieke behoeften, omstandigheden en doelen van onze klanten, met filters tot categorie HEPA 14. Alle filters voldoen aan ISO16890 van EN1822.

Hoe vaak moeten filters gewisseld worden? Hoe vaak u het filter moet vervangen, hangt af van hoeveel stof en hoeveel deeltjes er zich in uw pand bevinden, maar normaal gesproken moet u uw filter elke 2, 4, 6, 8, 10 of 12 maanden vervangen. Daarnaast zijn al onze luchtreinigers voorzien van een alarmsysteem dat aangeeft of het filter eerder dan gepland moet worden vervangen.

Zijn uw luchtreinigers goedgekeurd voor sprinklersystemen? Al onze luchtreinigers voldoen aan de eisen voor plafondmontage rondom bestaande sprinklerinstallaties. Dit betekent dat ze precies daar kunnen worden geplaatst waar ze het meeste effect hebben zonder de sprinklerinstallatie te verstoren.

Kan ik de units zelf servicen? Zowel de Njord industriële luchtreinigers als ook de PureAir office purifiers zijn eenvoudig door u zelf te servicen. De StaticAir unit dienen geserviced te worden door een monteur. De meeste bedrijven kiezen echter bewust voor ontzorging tegen een geringe meerprijs.

Waar dienen we rekening mee te houden wanneer we luchtreinigers installeren? Onze luchtreinigers kunnen aan plafonds of muren worden geïnstalleerd, of op de vloer worden geplaatst en worden aangesloten op een standaard stopcontact, wat betekent dat de installatie vaak snel en eenvoudig is, met minimale belasting van de structuur van uw gebouw. Bovendien voldoen al onze luchtreinigers aan de vereisten voor sprinklersystemen, wat betekent dat ze kunnen worden geïnstalleerd zonder dat er dure aanpassingen aan uw bestaande sprinklersysteem nodig zijn. Installaties worden ingepland op tijden die passen bij onze klanten. Lees hier meer over onze luchtreinigers!

Veroorzaakt fijnstof kanker? Ja, ook hier is de Wereldgezondheidsorganisatie duidelijk: fijnstof is kankerverwekkend, het verhoogt zonder twijfel het risico op longkanker en misschien ook andere kankers. We moeten de blootstelling eraan dus zoveel mogelijk beperken. (bron: kanker.be)

Beschermen luchtreinigers tegen infectie door virussen en bacteriën? Onze luchtreinigers vangen alle soorten deeltjes op in hun kwaliteitsfilter, inclusief luchtgedragen bacteriën en virussen zoals COVID-19. Luchtreinigers uitgerust met UV-C (optioneel) of het nog betere aPCO elimineren ook schadelijke micro-organismen (zelfs op oppervlakken), waardoor het risico op infectie tot 99% wordt geminimaliseerd. Lees hier meer over onze industriële luchtreinigers!

Hoe groot is fijnstof ?

Wat doet UV-C?

Wat is Njord Safe-Zone™? Njord Safe-Zone™ is een unieke luchtzuiveringstoepassing die schone en gezonde zones creëert waar de lucht is gefilterd en gesteriliseerd op schadelijke deeltjes voordat deze binnen een bepaald gebied wordt verspreid - precies waar u het wilt.

Kan ik met een luchtreiniger ook geuren verwijderen? Nare geuren kunt u snel en effectief verwijderen door uw luchtreiniger uit te rusten met Njord Ionisatie (optioneel). Ionisatie is compatibel met al onze luchtreinigers.

Hoe kies ik de beste luchtreiniger voor mijn bedrijf? Om het juiste luchtzuiveringssysteem te kiezen, is het belangrijk dat u relevante kenmerken van de verschillende oplossingen vergelijkt. De belangrijkste functie die u moet begrijpen, is de Clean Air Delivery Rate (CADR), zodat u de schone luchtstroom/sec van elke luchtreiniger kunt controleren. = CADR. Daarnaast zijn er nog tal van andere parameters die van belang zijn bij het selectieproces, zoals of de luchtreiniger een constante stroomregeling en een alarmfunctie heeft, of deze voldoet aan de eisen voor sprinklerinstallaties en of deze is voorzien van gecertificeerde filters, enzovoort. . We hebben een gids samengesteld met een checklist van welke aspecten het een goed idee is om over na te denken bij het kiezen van luchtreinigers en leveranciers.

Kopen, leasen of huren? Un mag zelf kiezen voor de financiële optie die het beste past bij uw budget en uw bedrijf. Wij bieden u alle drie de mogelijkheden aan.

Referenties

bottom of page