top of page

Stof.. dat hebben we altijd gehad

Dit is vaak het antwoord wanneer we bedrijven contacteren om te praten over stof, binnenklimaat en schone lucht. Tegelijkertijd zijn de meeste ondernemers zich er terdege van bewust dat een slecht binnenklimaat met een hoog stofniveau geld kost - zowel op harde als zachte parameters en een dialoog met ons zal uitwijzen hoeveel stof er is - hoe het kan worden teruggebracht tot het individuele bedrijf en hoeveel kan bespaard door een goed binnenklimaat.


Er zijn veel bronnen van een slecht binnenklimaat - en sommige zijn gemakkelijk op te lossen - andere zijn iets omslachtiger. De grootste bron van veel stof in de lucht in een magazijn is typisch een versleten betonnen vloer waar pallets op worden geduwd en er is veel rijdend verkeer met vrachtwagens en vorkheftrucks.Andere bronnen van stof, deeltjes en vuil

Andere bronnen van stof, deeltjes en vuil zijn open hekken, vuile ladingen en stof en deeltjes van buitenaf - meestal dieseldeeltjes en anorganisch stof door slijtage op grindwegen en puin van grind enz. In de lente- en zomermaanden is er ook veel stuifmeel in de lucht - dat kan een grote overlast zijn voor personeel en klanten.


Bij productiebedrijven komen stof en fijnstof uit dezelfde bronnen als hierboven genoemd - maar het binnenklimaat wordt ook beïnvloed door stof en fijnstof uit de verschillende processen - ook al zijn er de wettelijke afzuigsystemen op zowel gebouwen als machines.


Ja, stof - Dat hebben we altijd gehad….

Maar hebt u zich afgevraagd wat vuile lucht en een slecht binnenklimaat betekenen voor uw bedrijf, producten, medewerkers en imago - en uiteindelijk uw winst en concurrentievermogen?


Winstvoordeel door besparingen en verbeteringen:

Maar wat als u tot 40% kunt besparen op de dagelijkse schoonmaakroutines (en zelfs nog veel meer ingeval van reiniging op hoogte!)? U tot 50% kunt terugverdienen op reparaties, onderhoud en storingen aan elektronische apparatuur, sensoren, optische lezers en op reparatie en vervanging van accu's van uw interne transportmiddelen.Daarnaast heeft een bedrijf met schone lucht en het beste binnenklimaat grote winstvoordelen door:

  • Betere efficiëntie en minder pickfouten - Medewerkers werken beter - Producten en goederen komen op tijd aan

  • Kort ziekteverzuim wordt aanzienlijk verminderd - Tijdelijk personeel en overuren worden bespaard

  • Het risico op vals brandalarm wordt verkleind - zodat niet alles stil hoeft te staan ​​totdat de storing is verholpen en de brandweer weer is gestart

  • Imago, intern - Een goed binnenklimaat houdt de goede medewerkers in stand en het is gemakkelijker om nieuwe te werven.

  • Beeld, extern - Schone lucht zonder stof en deeltjes die kunnen worden gedocumenteerd, stelt u sterker in het bijzijn van huidige en nieuwe klanten, autoriteiten en de samenleving.

We werken al meer dan 10 jaar met stof, fijnstof, schone lucht en luchtzuivering en weten wat een goed binnenklimaat in de praktijk kan betekenen voor een bedrijf - en als er bijvoorbeeld een logistiek bedrijf met ons is gaan samenwerken, horen we vaak uitspraken als:


"We kunnen nu zonder waas naar de andere kant van de hal kijken"

"Mijn neus is niet zwart meer na een dag werken"

"We hoeven niet zoveel tijd te besteden aan het schoonmaken van pallets en zendingen voordat ze de deur uit gaan"

"Het gebruik van paracetamol onder de medewerkers op vloer is teruggelopen - niemand klaagt aan het eind van de dag over hoofdpijn"

"Ik voel me trots wanneer ik klanten en autoriteiten rondleid"


Hoe? De eerste stap is om vuil, stof en deeltjes te verwijderen en een beter binnenklimaat te krijgen. Het is een beoordeling van het bedrijf om probleemgebieden en structuren in transportroutes en schoonmaak te identificeren.


Vervolgens wordt het stofniveau gemeten - en om dit valide en vergelijkbaar te maken, meten we met hetzelfde instrument dat wordt gebruikt door meerdere erkende actoren, b.v. TNO.


Er wordt gebruik gemaakt van een gecertificeerde meter, die stofniveaus meet in verschillende fracties van ultrafijnstof tot aan de grovere deeltjes PM10.


Verschillende deeltjesgroottes

Het is belangrijk dat u het niveau van de verschillende deeltjesgroottes kent - grof stof, dit is wat u opmerkt en wat er met een doek, bezem of stofzuiger afgestoft kan worden - of wat gewoon op palletstellingen, zendingen etc. blijft liggen.


Grof stof is niet zo gevaarlijk voor de gezondheid, maar veroorzaakt het vaakst problemen met de technologie en zorgt ervoor dat planken, vloeren en goederen er vuil uitzien. Grof stof is ook wat zich in de neus en keel nestelt - Wat kan wegkomen door de neus te snuiten en te hoesten.Hoe fijner de deeltjes hoe gevaarlijker

Hoe fijner het stof en de deeltjes worden, hoe gevaarlijker het wordt voor de gezondheid. De kleinste deeltjes dringen vanuit de kleinste longblaasjes in de longen de bloedbaan binnen en nestelen zich in de verschillende organen van lever tot hart en hersenen. Dus als je 18 - 20.000 keer per dag inademt en gemiddeld bijna een halve liter lucht per keer in de longen trekt, is het niet moeilijk te raden waarom het belangrijk is dat het binnenklimaat vrij is van vuil, deeltjes en stof, dus het is schone lucht die je in je longen inademt - zodat het leven zo lang mogelijk zo goed mogelijk kan zijn.CleanAirNederland.com: uw partner in uw strijd tegen stof

Wij, hier bij CleanAirNederland.com, werken nauw samen met de beste specialisten in meten, dagelijkse monitoring en reductie van stof en deeltjes van vloer tot plafond.


Samen met u bekijken we uw bedrijf en komen we tot precies de oplossing die past bij uw uitdagingen en uw bedrijf.


Onze oplossingen zijn gedocumenteerd en het is niet alleen een hier en nu oplossing - De wereld verandert en uw bedrijf volgt - Daarom is er een constante dialoog zodat we samen kunnen ontwikkelen naar het beste en schoonst mogelijke binnenklimaat.


Schone lucht zonder vuil, stof en deeltjes - Het beste binnenklimaat voor iedereen.

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page