top of page
Ionisatie Njord logo
NJORD logo

Industriële luchtreiniger met ionisatie

De oplossing voor geuroverlast op het werk

Reeds lange tijd waren we bezig met de ontwikkeling van een voordelige luchtfilterunit waar een ionisatiegenerator aan is toegevoegd dit voor nog betere resultaten in situaties alwaar geuren een probleem zijn. Deze hebben we nu!

Ionisatie

Door middel van ionisatie zijn de NJORD XP-i  systemen in staat de lucht op een natuurlijke manier efficiënt te zuiveren. Door het toevoegen van energie aan de lucht (activeren) worden de moleculen die zich in de buurt van de ontladingsbuis bevinden gesplitst. Een groot deel van deze moleculen zijn Zuurstof (O2). De O2 wordt dus omgezet in losse zuurstof atomen (O1). Ook andere atomen die langskomen ondergaan deze splitsing.

 

Vernietiging van bacteriën en schimmelsporen door ionisatie

Vervuilende koolwaterstoffen, stank moleculen, etc. worden omgezet in zuurstof en (voornamelijk) kooldioxide. De losse atomen zijn sterk geladen (reactief) en hebben een grote kracht om slecht ruikende componenten te ontbinden.

Oxidatie geeft een schone, gezonde en frisse lucht

Door het oxideren van bacteriën en geurmoleculen creëren onze ionisatiesystemen een schone, gezonde en frisse lucht. In de buitenlucht verschijnt deze “geactiveerde lucht” in de vorm van positieve en negatieve lucht ionen en ozon, vooral merkbaar na een onweersbui.

Ontwikkeld voor gebruik in commerciële gebouwen

De NJORD luchtreinigers zijn ontwikkeld voor gebruik in commerciële gebouwen zoals fabrieken, magazijnen / logistieke centra, sportruimten en in de foodproductie. Met grotere stofopnamecapaciteiten dan andere luchtreinigers garanderen wij de prestaties en de levensduur van het product. Bij CleanAirNederland.com gebruiken we afhankelijk van de problematiek het juiste (HEPA-)filtercombinatie. NJORD's luchtreinigers zijn ontworpen als aanvulling op uw HVAC-systeem om uw processen, producten en medewerkers te beschermen, maar reduceren daarnaast ook het energieverbruik.

Energiezuinig en stil

In tegenstelling tot veel andere oplossingen betrekken de Njord industriële luchtreinigers geen buitenlucht. Middels recirculatie zuiveren de units de aanwezige geconditioneerde lucht. Daarnaast zijn de units uitgerust met de nieuwste generatie direct aangedreven centrifugaalventilatoren. Energiezuinig, compact, stil en betrouwbaar.

 

Veilig

Creëert Ozon ruim onder de geldende grenswaarden

 

High Quality componenten

De Njord industriële luchtreinigers zijn gebouwd met componenten van hoge kwaliteit met zo min mogelijk milieu-impact. Daarnaast zijn de units extra licht van gewicht en voldoen zij aan de nieuwe EG sprinklervereisten.

Njord ionisatie is als optie leverbaar in de volgende modellen

Neem direct contact op

Praten over de mogelijkheden of meer informatie?

Wij helpen u graag verder op weg.

bottom of page