top of page

Waarom een ventilatiesysteem nooit voldoende is

Bijgewerkt op: 16 nov. 2023

en juist de lucht alsmaar meer vervuild!

De meeste ventilatiesystemen werken op basis van WTW. Een WTW unit is een ventilator waarbij vervuilde lucht afgevoerd wordt en schone lucht aangevoerd wordt waarbij gebruik wordt gemaakt van warmteterugwinning. Op een centraal geplaatste ventilatiebox worden ventilatiekanalen aangesloten die lucht aan en af kunnen voeren. Het mechanische systeem voert “schone” verse buitenlucht aan, die eerst door een WTW filter gaat, waardoor kleine stofdeeltjes uit de lucht gefilterd worden. Hierna vindt de verdeling via de aangesloten ventilatiebuizen plaats. Soms wordt de lucht extra verwarmd of gekoeld. (energie!)Omgekeerd wordt verbruikte en vervuilde lucht door hetzelfde ventilatiesysteem afgevoerd. Tijdens de afvoer van de vervuilde warme binnenlucht wordt de warmte afgegeven aan de binnenstromende koele lucht. Maar nog belangrijker: Hoeveel lucht wordt er per uur ververst?


Onvoldoende capaciteit voor het voldoende afvoeren stof

Vrijwel alle WTW installaties hebben absoluut niet de benodigde capaciteit om de stofdruk in een pand afdoende op te vangen. Het resultaat; de lucht en de werkomgeving wordt alsmaar vuiler en vuiler!


Luchtreiniging als aanvulling

Een industriële luchtfilter unit, zoals de NJORD XP, zuivert de lucht van fijnstof daar waar het gecreëerd wordt. Door dit sterk reduceren van het aantal rondzwevende stofdeeltje wordt de algehele stofdruk verlaagd en blijft de lucht in de werkomgeving schoner. Dit met vele voordelen


Enkele voordelen van luchtreiniging als aanvulling op uw HVAC

Schonere werkomgeving / bedrijf

Doordat de lucht door de inzet van luchtreinigers actief gezuiverd wordt van airborn stof en fijnstof krijgt het geen kans op neer te dalen.


Gezondere werkplek → minder ziektekosten!

Stof en in het bijzonder fijnstof is ongezond voor de mens. (zie schone-gezonde-lucht-op-het-werk)


Meer tevreden werknemers → meer productiviteit!

Werken in een schone omgeving maakt dat mensen productiever zijn


Energie besparen door recirculatie

Doordat onze NJORD apparaten de lucht recirculeren en schoon in de ruimte weer uitblazen, wordt de aanwezige lucht sterk vermengt en ontstaat er een homogene temperatuur waardoor u energiekosten kunt besparen aangezien er niet extra verwarmd of gekoeld hoeft te worden.


Minder onderhoud aan machines en automatiseringssystemen

Minder stof betekent minder vervuiling van en storingen aan machines en automatiseringssystemen.

Maar daarmee ook een minder uitval en een hogere productiviteit.


Een combinatie van een luchtreiniger en een WTW installatie zorgt voor voldoende verse lucht en een sterke reductie van de hoeveelheid stof aanwezig in uw pand.


Meer weten over industriële luchtreinigers? Neem dan contact met ons op!

info@cleanairnederland.com of bel met 0416-229028


351 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page