top of page

Hoe kiest u de juiste industriële luchtreiniger?

Bijgewerkt op: 10 nov. 2023

Om de prestaties van verschillende luchtreinigers met elkaar te vergelijken moet eerst de Clean Air Delivery Rate (CADR) of schone luchtstroom over tijd bepaald worden. Dit alles op basis van een gelijke (bij voorkeur de kleinste) partikelgrootte.. In dit stuk vertellen wij u meer over waarom dit van belang is..


Goede luchtstroom of hoge mate van scheiding of juist allebei?

Er zijn leveranciers die hard aandringen dat ze een goede luchtstroom hebben en anderen die juist zeggen dat ze een hoge mate van scheiding hebben. Voor u als klant is het absoluut cruciaal om ervoor te zorgen dat het systeem dat u kiest beide heeft, dat wil zeggen een hoog luchtvolume en een hoge mate van filtering. En ook dat de leverancier kan garanderen dat het systeem in de loop van de tijd geen luchtvolume of filterresultaat verliest.


Cleanairnederland schema

CleanAirDeliveryRate

De CADR berekend het volume schone lucht dat per minuut werkelijk geproduceerd wordt door een luchtreiniger. Daarbij is het tevens van belang dat de scheiding vergeleken wordt op basis van een gelijke, zo klein mogelijke partikelgrootte.


CADR (m3 / h) = Scheidingsgraad (%) x Luchtstroom (m3 / h)


Niet alleen de grootste deeltjes

Vele luchtreinigers filteren heel goed de grotere deeltjes maar zijn bijna compleet incompetent om de kleinste deeltjes uit de lucht te halen! Deze meest gevaarlijke deeltjes blijven daardoor talrijk aanwezig! Wat de gezondheid van uw medewerkers en uw bedrijf negatief beïnvloed.

schema

Pas wanneer u de CADR gegevens en garanties hebt van alle luchtreinigers dan bent u in staat de luchtreinigers onderling goed te vergelijken. Dit op prijs en ook andere kentallen als geluid, overige noodzakelijke aanpassingen (sprinkler), servicekosten en stroomverbruik.Njord Air-Cleaner XP-2


Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page