top of page

(Hoe) halen jouw medewerkers hun pensioen?

Bijgewerkt op: 20 nov. 2023

Met deze vraag startte Jan Hommes, directeur van brancheorganisatie BMWT, in mei 2021 zijn blog in Warehouse Totaal. Wij haken graag aan. Je kunt inderdaad nog zo’n mooi pand laten bouwen, investeren in de modernste pallet-, hef- en reachtrucks of een uitgekiend warehousemanagement-systeem op maat laten ontwikkelen… Zonder goede, gezonde en gelukkige medewerkers schiet je er niet veel mee op. Zoals hij schrijft zijn mensen het meest belangrijke en verhoudingsgewijs duurste kapitaalgoed dat je hebt als bedrijf. Alleen daarom al is van belang goed voor je medewerkers te zorgen: een duurzame inzetbaarheid betaalt zich dubbel en dwars uit.

Jan Hommes, directeur van brancheorganisatie BMWT

Goede, gezonde en betrokken medewerkers

Iedereen snapt meteen dat goede, gezonde en betrokken medewerkers onmisbaar zijn. Als het goed is, hoef je daar niet lang over na te denken. Om te komen tot een duurzame inzet zorg je vanzelfsprekend voor een veilige en gezonde werkomgeving en een draaglijke werkbelasting (zowel fysiek als geestelijk). Maar dan toch een directe vraag: hoeveel mensen redden het in jullie magazijn tot hun pensioen? En hoe zijn ze er dan lichamelijk aan toe? Eerlijk? Maar het is ook in het belang je bedrijf. De voordelen zijn enorm met meer winst en een hoger rendement. Immers gemotiveerde en gezonde medewerkers doen met meer plezier hun werk én ze maken minder fouten. Ze werken beter en sneller. De productiviteit gaat omhoog en het verzuim neemt af. Tegelijk blijkt uit diverse onderzoeken dat wanneer je te boek staat als goede werkgever, dit je tevens helpt bij de werving van nieuw personeel. Ook in de flexibele schil. Je kunt gemakkelijker (tijdelijke) krachten aantrekken. Meer sollicitanten betekent dat je de beste kunt kiezen.


Een schone en gezonde werkomgeving

Een schone en gezonde werkomgeving is helaas niet in ieder bedrijf een gegeven. Maar al te vaak laten luchtkwaliteitsmetingen zien dat de binnenlucht binnen bedrijven slecht van kwaliteit is door een teveel aan fijnstof en andere luchtverontreinigingen. Deze luchtverontreinigingen komen zelden van buiten maar worden maar al te vaak zelf “geproduceerd”. Denk daarbij aan stof dat vrijkomt door het logistieke of industriële proces. Las-, slijp- en schuurbewerkingen spreken direct tot ieders verbeelding. Maar ook binnen de logistieke sector is er vaak sprake van een ongezonde werkomgeving. Een werkomgeving welke mogelijk aangepakt moet worden.

NJORD

Schone, gezonde lucht op de werkplek

We brengen het grootste deel van ons leven op het werk door, dus is het inademen van schone lucht belangrijk voor onze gezondheid - net als frisse lucht buitenshuis. Daarnaast tonen diverse onderzoeken het verband aan tussen pandemieën zoals Covid-19 en luchtverontreiniging. Het is het nog belangrijker om na te denken over de kwaliteit van het binnenklimaat waarin we werken. Helaas tonen vele metingen bij bedrijven wereldwijd maar ook in Nederland aan dat het vaak slecht tot zeer slecht gesteld is met de luchtkwaliteit binnen bedrijven.


Meten = weten

Het binnenklimaat bestaat uit twee onderdelen die geoptimaliseerd moeten worden om te spreken van een optimaal binnenklimaat. Dat zijn comfort en luchtkwaliteit. Om het comfort tot een aangenaam peil te brengen, is het een vereiste dat de luchtvochtigheid en temperatuur binnen de normen vallen. Verontreinigende stoffen zoals CO2, vluchtige organische stoffen en fijnstof bepalen daarnaast de luchtkwaliteit.


Wilt u graag de exacte luchtkwaliteit binnen een ruimte meten en monitoren?

De in Nederland ontwikkelde Aeros|Cloudgarden klimaatsensor maakt het binnenklimaat meetbaar. De multi-sensor registreert: relatieve luchtvochtigheid, temperatuur, CO2, vluchtige organische stoffen (TVOC) en fijnstof (PM 1, 2.5 en 10). De doorontwikkeling van de sensor heeft ervoor gezorgd dat je de meest kleine deeltjes in een ruimte kan meten. De resultaten van deze metingen geven een indicatie wanneer een ruimte wel of geen luchtreiniging / ventilatie nodig heeft. Wilt u uw bezoekers, werknemers of patiënten ook de best mogelijke luchtkwaliteit bieden? Of een extra wapen tegen virusverspreiding inzetten? Vraag dan direct een gratis testplaatsing voor 1 week aan. We plaatsen een luchtsensor en meten zo een week lang de luchtkwaliteit in uw ruimte(s). Met deze data geven we advies op maat over de ideale positie en het aantal benodigde luchtreinigers. Dit doen we geheel vrijblijvend! Een goede luchtkwaliteit op het werk is belangrijk voor de gezondheid van medewerkers en voor uw bedrijf.


info@cleanairnederland.com

OF BEL MET EEN VAN ONZE ADVISEURS 06-38395838


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page