top of page

Meet en weet hoe schoon de lucht is


Thuis, op het werk of op school. Je wilt in een goede omgeving leven waar schone lucht aanwezig is. Op plekken waar meer mensen zijn en allerlei processen zorgen voor vervuiling, verandert de luchtkwaliteit doorgaans vaak. Een ongezond binnenklimaat heeft een negatieve invloed op prestaties, concentratievermogen en de gezondheid van mensen. Maar evenzo geeft het allerlei bedrijfseconomische nadelen. Daarom; meet en weet hoe schoon de lucht werkelijk is


Hoe meet je zelf op een goede wijze de luchtkwaliteit? 

Zoek je een draagbare of remote deeltjesteller om je cleanroom te testen of een die meer de algemene luchtkwaliteit meet. Voor iedere situatie bestaat er een oplossing. En aan iedere oplossing hangt een prijs..

Airteq luchtkwaliteitsmeters

Steeds vaker maken wij daarbij gebruik van Airteq sensoren. Deze luchtkwaliteitsmeters meten naast fijnstof ook temperatuur, relatieve luchtvochtigheid  en meer.

Airteq airquality sensor
Een van de vele Airteq sensoren

Wat meet de sensor?

  • Temperatuur (in Celsius of Fahrenheit)

  • CO2 (PPM – delen per miljoen)

  • Vochtigheid (PPM – deeltjes per miljoen)

  • Fijnstof, PM1, PM2.4, PM4, PM10

  • VOC-index

  • NOx index

Ze meten dus heel veel, maar middels het Aircheq platform maken ze de uitkomsten begrijpelijk.

Online monitoringsysteem

Met het AirTeq dashboard heb je altijd realtime inzicht in alle parameters van het binnenklimaat: CO2, temperatuur, luchtvochtigheid, fijnstof, VOC’s, ozon en NOx, maar ook in het energieverbruik, people counters of lekkage sensoren! Simpel af te lezen via onze sensoren op de meter of online dashboard.


Aircheq software visual

Het totale assortiment bestaat uit meer dan 100 verschillende sensoren, van energie tot fijnstof, die moeiteloos kunnen worden geïntegreerd met externe systemen, GBS (Gebouwbeheersysteem) en management systemen en apparatuur zoals de Njord luchtreinigers. Dit kan via WiFi, LoRa, LoRaWAN, Modbus en BACnet.


Het Aircheq online monitoringsysteem biedt daarnaast

  • inzicht en alarmering per ruimte

  • realtime informatie

  • PUSH meldingen wanneer maatregelen noodzakelijk zijn


Meet en weet hoe schoon de lucht werkelijk is

De sensoren meten dus de hele dag continu de luchtkwaliteit en sturen deze meetdata  naar AirTeq cloud. Op de sensor zelf kun je de waarde direct van het scherm lezen en in het online dashboard lees je in een uitgebreide rapportage hoe de luchtkwaliteit is. En de software stuurt desgewenst apparatuur aan om de luchtkwaliteit te verbeteren. 

Meer weten over deze oplossing? 

Neem dan contact met ons op..
15 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page