top of page

Hoe schone lucht zorgt voor een sterkere marktpositie binnen logistiek en e-commerce

Dankzij de luchtzuiveringssystemen wordt de concentratie fijnstof in het magazijn verminderd. Hierdoor werkt het personeel in een gezondere werkomgeving met zuivere lucht. Daarnaast hebben ,door het vroegtijdig opvangen van de stofdeeltjes, de robots minder storingen en is minder

reiniging en onderhoud van de (doosvouw) machines nodig. Hiermee wordt ook voorkomen dat er extra kosten worden gemaakt. Ofwel; Hoe zorgt u dat uw bedrijf een sterkere marktpositie verkrijgt binnen de logistiek en e-commerce ?

Luchtreiniging logistiek

Stof en fijnstof zijn een bedreiging van de gezondheid en bedrijfscontinuïteit binnen de logistiek

Grote en kleine bedrijven in de logistiek leveren dagelijks grote hoeveelheden producten. Vaak moeten deze snel geleverd worden aan klanten door het hele land. Maar het handmatig verwerken van orders is een arbeidsintensief karwei. Daarom maken steeds meer bedrijven gebruik van robots die magazijnmedewerkers ondersteunen bij de orderpicking. De geautomatiseerde systemen selecteren en verzamelen de producten niet alleen snel, ze voorkomen ook menselijke fouten.

Ook zorgen ze voor kortere levertijden en tevreden klanten.


Gezondere medewerkers en een soepel logistiek proces

Vaak is ook het inpakproces van producten deels geautomatiseerd. Zo verwerken dozenvouwmachines karton geheel automatisch tot een doos om producten in te verzamelen en verzenden. Handig, maar het werken met karton kent ook een groot nadeel: het veroorzaakt

veel stof. Ook de vele producten en mensen die dagelijks door het magazijn bewegen, dragen bij aan de grote hoeveelheid stof. Bovendien wordt het stof op deze manier in korte tijd door het hele magazijn verspreid. Fijne stofdeeltjes blijven lang in de lucht hangen. Dit schaadt de gezondheid van de medewerkers, die dit fijnstof dagelijks inademen. Bovendien verhoogt een vervuilde werkomgeving het risico op storingen van apparatuur. Minder stof in het magazijn zorgt voor gezondere medewerkers en een doorlopend soepel logistiek proces.


gezondheidseffecten fijnstof logistiek

Goede werkgever en marktpositie

Ook willen in de tegenwoordige arbeidsmarkt bedrijven graag in de eerste plaats een goede werkgever

zijn. Ze zien het als onze plicht om de gezondheid van hun medewerkers te beschermen en te verbeteren. Ook hier helpt een luchtzuiveringssysteem. Met de inzet van luchtreinigers van Njord Air wordt preventief het (fijn)stof uit de lucht gefilterd. Zo voorkomt u dat uw medewerkers het inademen. Zij werken nu in een gezonde omgeving en dat voelt goed. Ook worden mogelijke gezondheidseffecten op lange termijn (zoals long-, hart- en vaataandoeningen en altzheimer) beter voorkomen. En dat alles maakt weer dat er sprake is van minder verloop en lagere ziektekosten.


Kosten besparingen door luchtreiniging logistiek

Minder storingen, onderhoud en schoonmaak

Actieve luchtreiniging zorgt daarnaast voor minder storingen, onderhoud en schoonmaak. Dit is vaak een enorme besparing. Zeker wanneer je het meerjaren schoonmaak regieme kunt oplengen. Met de

installatie van luchtzuiveringsunits wordt de stofconcentratie in ons magazijn enorm verminderd. En dat merkt u aan alles.


Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen bij het krijgen van een sterkere marktpositie binnen logistiek en e-commerce?

Wilt u ook uw marktpositie versterken ? Neem dan contact met ons op.

Logo CleanAirNederland luchtreiniging voor de logistiek

Info@cleanAirNederland.com Telefoon: 0416-229028Gezonde medewerkers en een soepel proces voor het selecteren, verzamelen en verzenden van producten zijn essentieel voor een sterkere marktpositie.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page