top of page

Waarom is binnen logistiek en industrie actieve luchtreiniging belangrijk?

Als gevolg van industriële en ook logistieke processen kan uw bedrijfsruimte snel onder het stof komen te zitten. Dit stof is deels zichtbaar en eenvoudig weg te nemen middels bronafzuiging of regelmatige schoonmaak. Maar daar waar we in het verleden dachten dat schoonmaak, lokale bronafzuiging en ventilatie de oplossing zou zijn, blijken deze anno 2024 niet altijd effectief en veelal economisch onwenselijk. Want zo weten we nu: het gevaarlijkste en fijnste deel is onzichtbaar en zweeft door de lucht. Deze luchtverontreiniging wordt ook wel fijnstof of 'PM' genoemd.


Gevaar fijnstof

Elk stofdeeltje kleiner dan PM10 (= 0,01 mm) kan gemakkelijk diep in de longen worden ingeademd. Dit met veelal ongewenste gevolgen. De grootste deeltjes, het grof fijnstof PM10, worden grotendeels opgevangen door de slijmvliezen in de neusholte en in de keel. Trilhaartjes brengen deze deeltjes weer omhoog en het lichaam kan ze door hoesten en kuchen weer uitscheiden


Hoe kleiner, hoe gevaarlijker

De kleinere deeltjes (PM2,5 (< 0,0025 mm)) dringen dieper door in de luchtwegen, waar ze stressreacties op gang brengen en het immuunsysteem activeren. Ze kunnen benauwdheid, oog-, neus-, keelirritatie, luchtwegaandoeningen, schade aan centrale zenuwstelsel en zelfs longkanker veroorzaken. Dit laatste is vooral het geval als de stofdeeltjes zelf kankerverwekkend zijn of verontreinigd zijn met andere stoffen.


Luchtreinigen is de oplossing

Regelmatig in een omgeving met fijnstof werken is niet alleen slecht voor de gezondheid van uw werknemers, maar ook voor hun productiviteit en efficiëntie.


Maar maak je geen zorgen – de lucht reinigen van stof en fijnstof is wat we doen.


Voordat stof zich op uw producten en apparatuur nestelt en door uw werknemers wordt ingeademd, wordt het door onze industriële luchtreinigers uit de lucht verwijderd. Laten we samen eens kijken wat wij voor u kunnen doen. Actieve luchtreiniging is belangrijk voor nu en de toekomst van uw werknemers en bedrijf.7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page