top of page

Referentiecase luchtreiniging houtindustrie

Klantcase: Spaljisten / Åseda, Zweden“Door de overstap op Njord luchtreinigers kregen we een nog efficiëntere filtratie van de kleinste deeltjes en een substantieel lager energieverbruik.”

Referentiecase luchtreiniging houtindustrie: Spaljisten Bij veel van onze processen komt veel stof vrij, vooral bij het polijsten van plaatmateriaal en het boren ontstaan ​​zeer kleine deeltjes die in de lucht terechtkomen. Hoewel de bronafzuiging zeer effectief is, zijn ze niet voldoende om al het stof te verwijderen. We verwerken ook veel dozen in onze verpakkingslijnen, wat ook stof genereert. Het is uiteraard niet goed voor onze operators om in een omgeving te verblijven waar zeer kleine deeltjes in de lucht worden verspreid. De deeltjes hebben ook een impact op de kwaliteit van onze productie, omdat onze folieprocessen zeer gevoelig zijn.


Ruim vijftien jaar geleden lieten we een eerste luchtzuiveringssysteem installeren voor een schoner milieu in onze panden. Maar een paar jaar geleden hebben na een grondige analyse gekozen voor de overstap naar Njord. Na de overstap naar Njord kennen we een nog efficiëntere filtratie van de kleinste deeltjes en een substantieel lager energieverbruik. Ook zijn de units veel kleiner van formaat, waardoor ze makkelijker te plaatsen zijn. Mensen met problemen met de luchtpijp of astma kunnen vaak een wat moeizamere ademhaling ervaren als ze een paar uur in een fabriek als de onze doorbrengen, iets wat we eerder wel maar nu niet meer ervaren.


We hebben een zeer grondige analyse uitgevoerd waarbij we onze voormalige leverancier tegenover Njord hebben gezet. We hebben onder andere heel veel deeltjesmetingen gedaan op verschillende posities in de fabriek waarbij we de apparatuur van Njord en de apparatuur van de concurrent op dezelfde plaatsen hebben getest. Uit de tests bleek dat de apparatuur van Njord de lucht aanzienlijk efficiënter filterde. We hebben ook een evaluatie gemaakt van het energieverbruik, dat aanzienlijk lager was bij de units van Njord, evenals van de totale eigendomskosten en servicekosten van de units in de loop van de tijd. Njord presteerde in alle vergelijkingen beter.

De samenwerking met Njord verloopt zorgeloos. De apparatuur werkt probleemloos en de filterwissels liggen op schema en worden zonder onze tussenkomst door de medewerkers van Njord uitgevoerd. Er wordt ook snel gereageerd als we een uitbreiding of wijziging tussen geïnstalleerde apparaten moeten doorvoeren.


Marcus Aschenbrenner, projectmanager

Spaljisten / Åseda, Zweden

Spaljisten: Referentiecase luchtreiniging houtindustrie NJORD Clean Air

Spaljisten is een toonaangevende fabrikant met internationale meubel- en keukenbedrijven als klant. Hun specialiteit is het aanbrengen van hoogglansfolies op een houten of mdf ondergrond, maar ze werken ook met andere soorten folies. Zij leveren complete fronten die zijn gewrapped,, gekant, geboord en verpakt in karton, de productie is sterk geautomatiseerd en wordt uitgevoerd in drie ploegen. Spaljisten levert jaarlijks ongeveer vijf miljoen pakketten vanuit de fabriek in Åseda, Småland. www.spaljisten.com

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page