Joes van Hees

12 mrt 20203 minuten

Klanten willen geen stoffig of vuil product ontvangen

Bijgewerkt: feb 6

Het moderne magazijn is een stuk efficiënter geworden. De hogere snelheid van goederenbeweging verbetert de productiviteit, verlaagt de kosten en verhoogt de winst. Met de stroomlijning van de supply chain zien we nu grootschalige distributiefaciliteiten die rechtstreeks vanuit het magazijn aan klanten leveren. Maar dit vormt nu een bijkomend probleem voor de magazijnbewerking, omdat klanten geen stoffig of vuil product willen ontvangen.Terecht wordt vervuiling een vies woord.

Veilige en comfortabele werkomgeving

Grotere magazijnen hebben over het algemeen meer apparatuur nodig om de voorraad te verplaatsen, en meestal zijn er meer medewerkers bij betrokken. En om de productiviteit van dit personeel te maximaliseren, moet hun werkomgeving veilig zijn, maar het moet ook comfortabel zijn.Er zijn dus meerdere redenen waarom het belangrijk is om de vervuiling in een magazijn te beheersen. Maar hoewel de meeste magazijnen schoon en netjes zijn, wordt luchtvervuiling vaak over het hoofd gezien.

Elektrisch aangedreven interne transportmiddelen

Bij het overwegen van vervuiling in het magazijn zal het gebruik van elektrisch aangedreven transportmiddelen de luchtkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Heel veel bedrijven zijn dan ook overgetapt op het gebruik van batterijvoeding.Deeltjesvervuiling is een verder probleem met aangedreven transportmiddelen. Dit kan variëren van restmateriaal van banden tot betonstof veroorzaakt door vloerslijtage of stof. Deze problemen kunnen allemaal worden aangepakt. Zo kunnen vloeren worden afgedicht om betonstof en slijtage te verminderen. Maar de negatieve effecten van stof en stofcreatie door het tot pulp rijden van kleine karton en houtsplinters worden er niet minder om.


 
Een hap schone lucht

Ventilatie speelt een grote rol bij zowel de luchtkwaliteit als de temperatuur in magazijnen. Doch is ook een extra punt van zorg. Teveel ventileren betekent ook dat er zeker in de winter extra geconditioneerd moet worden. Maar ook haal je met ventileren vuil van buiten snel naar binnen door openstaande deuren en via andere kieren en openingen. Hoe dan? Is een daarop veel gestelde vraag.

De oplossing.

Een schonere werkomgeving creëer je in het bijzonder door de vervuiling bij de bron aan te pakken. Ervaring leert dat daar waar de goederen binnen komen, herpakt worden en of weer klaargezet worden voor verzending, de grootste vervuiling van het moderne magazijn plaatsvindt. Veroorzaakt door kartonstof, houtvezels of de goederen zelf. Goed schoonmaken is dus het devies. Maar hoe pak je dat aan?

De aanpak

Plaats op voldoende centrale plaatsen een combinatie van blik en vegers, afvalcontainers en andere poetsmiddelen en instrueer uw personeel deze met regelmaat te gebruiken. Immers een schone werkplek werkt fijner. Maar dit is niet genoeg!Laat met enige regelmaat een schrobmachine (nee, geen veegmachine!) de gangpaden reinigen. Liefst met een goede stofbindende zeep! Deze speciale DUSTBINDER reinigt niet alleen de vloer, maar laat tevens een klein “klevend” laagje achter waar het hele fijne stof aan blijft plakken. Bijkomend voordeel is dat de vloer ook stroever wordt.

Reinig de lucht van rondzwevend fijnstof.

Dit stof lijkt onschadelijk (je ziet het immers niet) maar is de grootste vervuiler van uw producten in opslag. Ook uw personeel ervaart het vaak op een onprettige manier (vuile neus bij snuiten, oog-irritatie of zelfs luchtwegaandoeningen) Dit reinigen kan middels ventilatie maar zoals eerder geschreven is dit een kostbare en ingrijpende aangelegenheid. (luchtbehandelingskasten, extra kanaalwerk en ook extra conditioneringskosten (koeling/verwarming))

Recirculatie filterapparatuur.

Het alternatief is de toepassing van recirculatie filterapparatuur. Ondertussen zijn er meerdere aanbieders op de markt. Let echter op! Bij het vergelijken van verschillende luchtreinigingssystemen, is de beste methode om de systemen te vergelijken op basis van hun CADR (Clean Air Delivery Rate of in gewoon Nederlands; hoeveelheid schone lucht per uur)

CADR (volume zuivere lucht in m3 / h) = volume lucht door het systeem (m3 / h) * filterresultaat (%)

Om een ​​hoge CADR te krijgen, is een systeem nodig dat zowel een hoog luchtvolume kan leveren als in de loop van de tijd een hoge mate van filtering kan behouden. Er zijn leveranciers die hard aandringen dat ze een goede luchtstroom hebben en anderen die erop aandringen dat ze een goede mate van scheiding hebben. Voor u als klant is het absoluut cruciaal om ervoor te zorgen dat het systeem dat u kiest beide heeft, dwz een hoog luchtvolume en een hoge mate van filtering, en dat de leverancier kan garanderen dat het systeem in de loop van de tijd geen luchtvolume of filterresultaat verliest.Het luchtzuiveringssysteem dat in de loop van de tijd maximale CADR levert in verhouding tot de totale prijs inclusief energieverbruik, en andere belangrijke parameters (zoals bijvoorbeeld geluid), is het beste.

Ook benieuwd naar hoe u uw voorraad en uw medewerkers goed kan beschermen tegen de nadelen van uw grootschalige distributiefaciliteiten. Neem dan gerust contact met ons op!


 

Met vriendelijke groet
 

 
Joes van Hees
 
Clean Air Nederland.com

    1020
    0