top of page

Heeft industriële luchtreiniging ook nadelen?

Bijgewerkt op: 10 jan.

Misschien wilt u uw medewerkers beschermen tegen schadelijke stofdeeltjes. Bent u op zoek naar een oplossing om te besparen op onderhouds- en schoonmaakkosten. Of wilt u juist voldoen aan wettelijke voorschriften of duurzaam ondernemen. Binnen de logistiek en industrie komen veel (gevaarlijke) stofdeeltjes voor. Denk aan lasrook en silica, maar ook houtstof, kartonstof en meelstof. Lokale bronafzuiging is vaak onvoldoende om het inademen van stofdeeltjes en ook het neerslaan van stof goed tegen te gaan. En met ventileren van ‘frisse lucht’ kunt u juist schadelijke stoffen naar binnen halen en gooit u in de winter veel kostbare energie naar buiten. Industriële luchtzuivering beschermt niet alleen uw medewerkers, maar ook uw machines en producten. Het zorgt voor minder ziekteverzuim, lagere onderhoudskosten en bespaart in uw energiekosten. Met luchtreiniging slaat u meerdere vliegen in één klap. Da's mooi, zou u zeggen. Maar heeft industriële luchtreiniging ook nadelen? Op deze en ook mogelijk andere vragen geven wij in deze blog graag antwoord.


Beperkt effect van lokale bronafzuiging

Vervuilde lucht dient vooral lokaal bij de bron afgezogen te worden. De kracht waarmee dat gebeurt is echter vaak niet hoog genoeg om alle schadelijke deeltjes goed af te vangen. Waardoor stofdeeltjes zich toch verspreiden in de lucht alwaar ze lang blijven zweven en zich zo door de hele ruimte verspreiden. Voor deze luchtreinigers geldt dus dat ze vooral lokaal effect hebben, maar niet alle medewerkers, machines en producten in de ruimte beschermen. Daarnaast blazen deze luchtreinigers gezuiverde lucht vaak maar beperkt gezuiverd weer terug de ruimte in.


Afvangen of juist neerslaan

Luchtzuiveringssystemen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo vangen sommige luchtreinigers alleen grovere stofdeeltjes op maar hebben ze niet de juiste combinatie van filters en motorcapaciteit. Of vangen ze juist niets af maar laten ze de allerkleinste deeltjes samenklonteren en neerslaan. En heeft u daarmee wel schone lucht maar een vieze ruimte of juist nog meer ongewenste schoonmaakkosten.


Wij creëren schone en gezonde binnenomgevingen ter bescherming van mensen, producten, machines en processen.


Te groot en te zwaar

Vaak zijn industriële luchtreinigers (te) groot waardoor ze niet altijd in kleine of onhandige ruimtes te plaatsen zijn. Of moet u extra kosten maken aan uw sprinklerinstallatie. Of zijn te zwaar waardoor ze juist zorgen voor een te hoge dakbelasting.


Energieverbruik

Luchtreiniging is in de regel voordeliger dan ventileren wat vooral een luchtverversingsfunctie heeft. Want niet alleen moet u bij ventileren ook de aangezogen lucht eigenlijk reinigen van deeltjes uit de buitenlucht. Vaak moet u de lucht ook conditioneren (Verwarmen of koelen) Ook zijn er luchtzuiveringssystemen welke maar twee standen kennen (aan óf uit). Soms kunt u ze handmatig aanpassen, maar in de praktijk komt daar weinig van terecht omdat deze regelaar niet eenvoudig te bereiken is. Zonde van de energie. En de kosten natuurlijk.


Onderhoud duur

Onderhoud is een terugkomend iets bij iedere luchtreiniger. Filters moeten frequent vervangen worden en soms staat de leverancier niet toe dat uw eigen personeel dit uitvoert. of kennen ze enkel een duur servicecontract.


Luchtreiniging aangepast aan jouw wensen

Wat als er leverancier zou bestaan die effectieve luchtreiniging kan leveren welke volledig samen te stellen is op basis van uw wensen, bedrijf en ruimte. Welke luchtreiniging kan leveren met een groot bereik om zo uw volledige werkplek van gezonde schone lucht te voorzien én welke zich automatisch kan aanpassen aan uw vereisten? En waarbij uw eigen mensen ook het onderhoud kunnen en mogen uitvoeren.


Industriële luchtreiniging op maat

Goed nieuws: CleanAirNederland levert luchtreiniging welke is aangepast aan uw wensen. Wij leveren een breed pakket aan verschillende luchtreinigers. Welke we op basis van uw wensen en eisen samen stellen om uw specifieke vervuiling af te vangen. Klein, groot, licht van gewicht, energiezuinig, aan het plafond, tegen de muur of met wieltjes op de grond. De luchtreinigers komen waar u ze hebben wilt.

Meer weten over industriële luchtreiniging en de systemen welke CleanAirNederland u kan bieden?

Bekijk alle voordelen van de nieuwste, slimme en veelzijdige luchtreinigers Njord Clean Air, Static Air en Greentech Solutions op onze website.Adviesgesprek

Heeft industriële luchtreiniging ook nadelen? Nee.....!
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page