Industriële LUCHTFILTERS 
met APCO PURIFICATIE

Stuurt proactief vriendelijke oxidatiemiddelen om alle lucht en oppervlakken in een ruimte te ontsmetten.

Door het combineren van twee technieken ontstaat een unieke Air Purifier welke zorg draagt voor een optimaal afvangen van rondzwevend fijnstof als ook voor vernietiging van alle soorten organische vervuiling (Bacteriën, virussen, schimmels, geuren, VOC's) in de lucht en op oppervlakken. 

advanced Photocatalytic Oxidation (aPCO/NCC)
Creëert dezelfde oxidatie en ionisatie als natuurlijk zonlicht, met behulp van UV-licht als een bron van energie voor een proces van natuurlijke katalytische conversie. Dit middels het combineren van ioniserende eigenschappen met foto katalytische reacties van specifieke (edel)metalen. 


Het resultaat: proactief vriendelijke oxidatiemiddelen om alle lucht en oppervlakken in een ruimte te ontsmetten en te ontdoen van de negatieve effecten van organische en minerale vervuiling. Een innovatieve bewezen technologie die efficiënt en eenvoudig toe te passen is. 

Hoe werkt het zuiveren van de binnenlucht?

NJORD Safe-Zone neemt de verontreiniging in de binnenlucht weg door gebruik te maken van een combinatie van een traditioneel fijnstof filter en een innovatieve technologie, genaamd ‘advanced Photocatalytic Oxidation’. Het traditionele 2-traps filter verwijdert alle grotere zwevende deeltjes uit de lucht welke door de unit heen gezogen wordt. De aPCO technologie reinigt de lucht daarop op natuurlijke weg. Daarbij bindt deze techniek tevens de allerkleinste deeltjes waardoor ze daarop weer op traditionele wijze te filteren zijn middels de recirculerende werking van de units.  
 

De natuurlijke weg 
Buiten in de vrije natuur zijn onder invloed van zonlicht allerlei processen gaande die een reinigend effect hebben op de omgeving. advanced Photocatalytic Oxidation (aPCO) maakt deze reinigende werking ook binnenshuis mogelijk. Dit proces komt tot stand door de samenwerking van zogenaamd UVX-licht met een ingenieuze katalysator, waardoor de lucht binnen dezelfde oxiderende en ioniserende eigenschappen krijgt als buiten. Door een luchtstroom over de katalysator te voeren wordt een klein deel van de in de lucht aanwezige waterdamp omgezet in een zuiverend plasma van geioniseerde hydroperoxiden. 
 
Hydroperoxiden
Hydroperoxiden vormen een normaal onderdeel van ons milieu en worden in de atmosfeer aangemaakt wanneer de volgende drie componenten aanwezig zijn: zuurstofmoleculen, waterdamp en electromagnetische energie (zoals weerlicht). Deze hydroperoxiden, die door bovengenoemde aPCO-cel worden geproduceerd, zijn zeer effectief in het ongemerkt vernietigen van schadelijke microben in de lucht en op oppervlakken en maken bovendien geuren en vluchtige organische stoffen onschadelijk. In een geconditioneerde ruimte is de vereiste hoeveelheid hydroperoxiden voor deze taak gelijk aan het niveau dat ook voortdurend in onze buitenlucht aanwezig is. Die concentratie is 1 deeltje waterstofperoxide op 50 miljoen luchtdeeltjes. De lichtgeladen H2O2-moleculen worden verspreid naar alle gebieden in de ruimte en zorgen daar in fracties van seconden voor de effectieve afbraak van gassen, geuren, schimmels, allergenen, enz. Bij dit proces valt de verontreiniging uiteen in waterdamp en zuurstof zonder residu achter te laten.


Deeltjes
Tegelijkertijd worden de in de lucht aanwezige fijnstof deeltjes electrisch geladen waardoor ze clusteren en nog beter af te vangen zijn door de recirculerende werking van de NJORD filterunits. Hierdoor neemt het aantal zwevende microscopische partikels in record tempo af. Door deze aanpak wordt het allerfijnste stof verdreven uit de lucht.

Proactief
Door toepassing van 'advanced Photocatalytic Oxidation' worden de ongewenste schadelijke stoffen in de binnenlucht vernietigd. Nog voordat ze uw familie, klanten, patienten of medewerkers kunnen bereiken!

Ja, ik wil graag meer informatie!
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Clean Air Nederland.com
  • Clean Air Nederland.com
  • YouTube Social Icon
  • Instagram Clean Air Nederland.com

CLEAN-AIR NEDERLAND.COM

info@cleanairnederland.com

Kerkstraat 100 5141ED Waalwijk

© 2020 CREATIVE-PME        Proudly created with Wix.com